Madeira jako ostrov věčného jara

Madeira jako ostrov věčného jara
Madeira jako ostrov věčného jara

Nebaví vás aktuální zima, i když Norsko by muselo být v tomto roční období skutečně skvostné? Nemůžete se spíše dočkat jara, které je naštěstí „už za rohem”? Své čekání na teplejší roční období můžete jednoznačně zkrátit tím, že se vydáte na Madeiru. O této destinaci se totiž právem říká, že se jedná o ostrov věčného jara. Najdete ji v Portugalsku, let trvá pouze čtyři hodiny, přesto vzpomínka na toto místo bude věčná. 

Jako z fotobanky

Říkali jste si někdy při prohlížení fotografií z fotobanky, jak krásné by bylo, kdyby právě ony fotky, které se v ní nachází, byly také realitou? Drtivá většina z nich je velmi upravená, což je škoda, protože vlivem úprav je člověk při reálném navštívení velmi zklamaný. U Madeiry to však tak být nemusí. 

I když vám mnohdy přišly fotky, které jste na internetu našly, jako přišli přikrášlené, ve skutečnosti nejsou tak daleko od pravdy. Scenérie na Madeiře jsou skutečně skvost samotný a vypadají jako vystřižené z nějakého katalogu. 

Rozmanitost, za kterou se budete vracet

Pokud vás kromě Madeiry vždycky lákala například Jižní Amerika nebo Nový Zéland pro svou rozmanitost, Madeira vám pomyšlení na jiné destinace doslova vyžene z hlavy. Je totiž tak rozmanitá (a zároveň vzdálenostně tak blízká), že vám bude stačit, když budete dojíždět právě sem. 

Madeira není příliš velká, svou rozlohou o něco větší než Praha, ale přesto nabízí takové dechberoucí vysokohorské štíty, až zrak přechází. Navíc sousedí s nejrůznějšími romantickými přímořskými vesničkami, kam budete velmi rádi jistě docházet pro občerstvení.

Jaro po celý rok

Když jsme řekli, že Madeira je ostrovem věčného jara, mysleli jsme to tak doslova. Protože i deště jsou zde velmi časté, zejména tedy v období od listopadu do února. Naopak v létě zde neprší skoro vůbec. Po celý rok se teplota pohybuje kolem dvaceti až pětadvaceti stupňů, výkyvy nejsou znatelné ani během léta, ani během zimy.