Afrika je dnes tou nejatraktivnější destinací, jakou vůbec můžeme navštívit. V současné době se do Afriky sjíždí čím dál více lidé, dokonce se tento kontinent stal atraktivnějším než Thajsko, které v posledních letech přivítalo rekordní množství turistů. Před samotnou návštěvou Afriky je však třeba se nechat naočkovat, a to před případnými nemocemi, kterých je zde bohužel mnoho. Stejně tak je třeba, abyste si o místě, kam putujete, zjistili co nejvíce informací. Přece jen míříte do zcela jiného světa za zcela jinou kulturou, je proto lepší o dané zemi něco vědět. Nyní si prozraďme, jak je to v Keni s jídlem.
Keňa je země, do níž se lidé sjíždí nejčastěji. Kdo ví, čím je tak atraktivní. Lákadlem je jistě zdejší safari, ale také je velkým lákadlem keňská kuchyně, která vás rozhodně překvapí. Je totiž velice jednoduchá, ale zároveň chutná a velmi sytá.
Jaké suroviny se nejčastěji používají v Keni?
Pokud bychom měli být konkrétní a říct, jaké suroviny či potraviny se nejvíce v Keni využívají, zmínili bychom zeleninové směsi, dále se hojně pracuje s fazolemi, cibulí nebo případně se špenátem a samozřejmě s masem, které je však často dost tlusté. Příloha k pokrmům bývá většinou v podobě ugali, což je rozhnětená kukuřičná mouka, či v podobě chapati, což je něco jako palačinky. Velice často je však přílohou klasická rýže, kterou dobře známe.
Jaké pokrmy jsou zde nejvyhlášenější?
Samozřejmě i keňská kuchyně má své speciality, kterými se chlubí široko daleko. Mez nejvyhlášenější pokrmy patří nyama choma, což je hovězí pečeně (obrovská porce, abychom byli konkrétní), která se podává se zeleninou a hranolky. Jedná se o pokrm, k němuž se nejčastěji pije zdejší pivu v místních restauracích.
Když už jsme zmínili pivo, nikdy k němu nejezte zmiňované palačinky chapati, jelikož tato kombinace může způsobit nepříjemné žaludeční potíže. S jiným pitím jsou však chapati zcela nezávadné a velice dobré.